El Ranxo va pel món

Copenhagen /Adifolk & 48 Timer – Dinamarca (2019)

En motiu de la Trobada anual d’Adifolk, i dins del festival 48 Timer de Copenhagen, el Ranxo de Vidreres juntament amb els Escudellers de Castellterçol i la Calderada de la Seu d’Urgell, vam poder fer Ranxo a la capital de Dinamarca. Va ser la primera vegada que es feia Ranxo fora de la península Ibèrica i en tota una capital europea.

Els Ranxers Jordi Presas, Josep Presas, Elena Gomez i Enric Gual, acompanyats de l’alcalde Jordi Camps i la regidora Margarita Solé van dur el nostre Ranxo a Europa.

Gelida (2005)

En motiu del 150è aniversari de la Confraria de Santa Llúcia, encarregada d’elaborar l’escudella de Santa Llúcia (13 de Desembre).

La trobada de Gelida va reunir només colles històriques, i és considerada la 1a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya.

La Seu d’Urgell (2014)

L’any 2014, al passeig Joan Budrieu de la Seu d’Urgell es va dur a terme la 2a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes.

La confraria de Sant Antoni de la Seu d’Urgell va ser l’ organitzador de l’event. Aquesta confraria és una de les 7 que van fundar la FERSHC.

Verges (2016)

L’any 2016 va tenir lloc la 5a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques a Verges.

Aquesta trobada va ser l’embrió del que és la FERSHC (Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya)

Capmany (2018)

L’any 2018 va tenir lloc la 7a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques a Capmany.

Durant aquesta Trobada es va fer l’acta fundacional de la FERSHC.

Asteasu – Euskadi (2015)

En motiu de l’agermanament entre els pobles de la Vall d’Aitzondo (Asteasu-Aduna-Zizurkilgo), va sorgir l’oportunitat de portar el nostre patrimoni a Euskadi. Va ser un èxit a tots nivells, i va ser increïble el tracte del poble basc. Eternament agraïts!

GranOLLAés (1999)

El 1999, en Pep Salsetes va decidir fer una trobada d’àpats populars i menges històriques a Granollers. Es va inaugurar una plaça amb una gran olla.

Vidreres – Plaça Esglèsia TV3 (2013)

El Ranxo de Vidreres s’ha elaborat sempre a la Plaça de l’Oliva (Pl. Lluís Companys). Ara bé, el 2013, l’any dels 3 Ranxos, es va fer Ranxo per Carnaval a la Plaça de l’Oliva, es va fer Ranxo a la Plaça de l’Èsglesia pel programa “Divendres” de TV3, i es va fer la 2a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya.

A la imatge, d’esquerra a dreta, en Josep Martorell (Ranxer), Espartac Peran (Periodista TV3), Josep Deulofeu “Niell” (Ranxer) i Carles Sais (Ranxer). Els tres ranxers de la imatge són cinquantenaris.

Ponts (2015)

L’any 2015 va tenir lloc la 4a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques a Ponts.

Castellterçol (2017)

L’any 2017 va tenir lloc la 6a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques a Ponts.

Durant aquesta Trobada es va dur a terme el primer acte formal com a FERSHC.

Albons (2019)

L’any 2019 va tenir lloc la 8a Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques a Albons.

A %d bloguers els agrada això: